|
6-7 Eylül’de başlayacak yeni sezon öncesi ilk etap çalışmalarını tamamlayan kırmızı-lacivertlilerde yönetimde yaşanan sorunlar sıkıntı yaratıyor. Başkan Yardımcıları Cumhur Celayir ve Turgay Peker ile Sayman Metin Türk istifalarını noter aracılığı ile sunarken Başkan Osman Coşkun ve Asbaşkan Cemil Yalçın Belediye Başkanı Yusuf Korkusuz’un bu güne kadar söz verdiği desteği yerine getirmediğinden yakındılar. Gençlerbirliği Orhangazi ile bütünleşmiş bir kulübümüzdür, bunu yaşatmak hepimizin görevidir, hepimiz payımıza düşen desteği sağlamak zorundayız, dediler.
Gençlerbirliği Başkanı Osman Coşkun; sezon öncesinde yaşanan sıkıntılara açıklama getirdi. Mayıs ayında belediye Başkanı Yusuf Korkusuz’un önerdiği isimlerden bir yönetim kurulu oluşturarak tek liste halinde genel kurula gittik, tek liste halinde göreve geldik. Sayın Korkusuz; bu yıl için kulübün mali sorumluluğunu üzerine alarak yöneticilerden herhangi bir maliyet talep edilmemesini istemişti, Sözlerin yerine getirilmediğini söyleyen Coşkun; kulübün geleceğini sıkıntıya sokmayalım, dedi.
Başkan Osman Coşkun; geçen yılı değerlendirirken; Belediye Başkanımız Korkusuz, Lüleburgazspor maçı öncesinde Çınar Restoran’da basın ve kamuoyunun önünde sporcularımıza yaklaşık 80.000 YTL tutarındaki alacaklarını maçtan sonra ödeyeceğine söz vermiştir. Fakat bu söz bu güne kadar yerine getirilmemiştir. Genel Kurulda bu yılki bütçemiz yaklaşık 900.000 YTL olarak onaylanmış olmasına karşılık bu güne kadar da bir destek sağlanmış değildir. Buna rağmen yönetim kurulumuzun desteği ile Göl Spor Tesislerimiz tamamlanmış ve hizmete açılmıştır. Teknik kadro ve oyuncularımıza sınırlı bir ödeme yapılmıştır. Liglerin başlamasına bir ay kaldı. Orhangazi’yi en iyi biçimde temsil edebilmek için bir takım kurduk. YAKLAŞIK 215.000 YTL HARCADIK
Başkan Coşkun; takımlarının sezona başlayabilmesi için toplam 400.000 YTL’ye gerektiğini, bu güne kadar yönetim kurulunun desteği ile yaklaşık 215.000 YTL harcayarak yolumuza devam ediyoruz. Biz şeffaf bir yönetimiz; bu yönetim içinde Başkan olarak benim ve arkadaşlarım Cemil Yalçın, Mustafa Aksu , İsrafil Turan, İhsan Turan, Ahmet Yılmaz, Sabahattin Arslan, Hüseyin Sakallı, Fuat Elbir, Nihat Yürür, Serkan Demir dışında çeşitli kurum ve kuruluşlardan toplanan 12.300 YTL ile birlikte bu para toplanmış ve giderlerimiz için değerlendirilmiştir. Bu paranın 161.000 YTL’si nakit ve kalanı çeklerle ödemelerde kullanılmıştır. Şu anda oyuncularımızın ve teknik kadromuzun peşinatlarını ödemeye çalışıyoruz, dedi.
İSTİFALARA ANLAM VEREMİYORUZ
Başkan Coşkun; şu ana kadar Başkan Yardımcıları Turgay Peker ve Cumhur Celayir ile Sayman Metin Türk’ün noter aracılığı ile istifalarını yolladıklarını hatırlatarak; bizler bu arkadaşlarla birlikte çalışmak isterdik, istifaları da doğal haklarıdır, ancak bizleri yarı yolda bıraktıkları için üzgünüz, dedi. Yönetim kurulunda yer alan arkadaşlardan Veysel Yalçınkaya, Mevlüt Şahin, Birol Karan, Bekir özen, Osman Yılmaz, Engin Sekmen ve Serdar Çabuk bu güne kadar beklediğimizi mali desteği yapmakta zorlandılar; ancak bu arkadaşlarında en kısa zamanda üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerine inanıyoruz, dedi.
SORUNLARIMIZI PAYLAŞMAK ZORUNDAYIZ
Bu yönetimin kuruluşunda Belediye Başkanı Yusuf Korkusuz’un önerileri yer aldığını, destek sözüne güvenerek yola çıkıldığını vurgulayan Osman Coşkun; birçok kez bildirmemize rağmen Sayın Korkusuz; bize beklediğimiz desteği vermedi; üstelik kendi isteği ile listede yer alan yöneticilerin istifasına duyarsız kaldı. Bizleri ve kulübün geleceğini sıkıntıya soktu. Bizler Orhangazi’yi temsil eden kulübümüzün son gidişatından kaygılanmaktayız. Sorumlu yöneticiler olarak bu önemli konuyu Orhangazi halkıyla ve taraftarlarımızla paylaşmak istiyoruz, dedi. Kaynak: Lider Gazetesi
|